PERKARA 19: Setiap orang adalah berhak kepada kebebasan pendapat dan mengeluarkan fikiran; hak ini termasuklah kebebasan memegang pendapat tanpa gangguan dan menuntut, menerima dan menyebarkan maklumat dan buah fikiran melalui sebarang media dan tanpa mengira sempadan. - Universal Declaration of Human Rights (OHCHR)

Monday, February 21, 2011

Dunia Akhir ZamanVideo yang mengagumkan ini merupakan hasil edit saudara brofat (blog beliau kini sudah ditutup). Video yang berlangsung selama 22 minit ini, terbahagi kepada 2 bahagian. Secara keseluruhan, video ini memaparkan pembongkaran perancangan konspirasi serta fitnah yang berlaku pada akhir zaman ini. Sebagaimana dahsyat atau hebatnya konspirasi mereka, tiada siapa mampu mengatasi perancangan-Nya.

Harap anda semua dapat meluangkan masa, fokus menonton video ini. Jadi, marilah kita bersedia untuk meningkatkan kesedaran dan melakukan yang terbaik untuk menyebarkan maklumat ini kepada rakan-rakan yang lain supaya mereka tahu apa sebenarnya yang berlaku pada dunia hari ini.

~Selamat Menonton~

P/s: Segala kandungan di dalam video ini melainkan ayat Al-Quran dan Hadith, boleh jadi benar atau tidak benar. Anda disarankan untuk membaca artikel ini dahulu, Panduan Memahami Ilmu Teori Konspirasi.

1 comment:

islamic neutron said...

Dah pernah tgk video ini tapi ada 1 perkara yang terlepas pandang dalam video ini.

Jangka Masa dan Garisan Waktu.

Era bermulanya nabi Adam dikatakan sekitar 10 000 BC. manakala waktu paleolitik hingga zaman logam dari jangka masa 400 ribu - 40 ribu tahun BC.

Jadi jangka masa waktu ini sangat berbeza tempohnya dan jangan lah kita mencampur adukkan..

Allahu a'lam..