PERKARA 19: Setiap orang adalah berhak kepada kebebasan pendapat dan mengeluarkan fikiran; hak ini termasuklah kebebasan memegang pendapat tanpa gangguan dan menuntut, menerima dan menyebarkan maklumat dan buah fikiran melalui sebarang media dan tanpa mengira sempadan. - Universal Declaration of Human Rights (OHCHR)

Wednesday, July 30, 2008

Semalam yg hangat...

Salam,
Fuhh dah lamer tak kopek deqeyan... ngidam penye pasai aku p beli buah deqeyan kemaqin 6 bijik.. ni semua gara2 masa aku balik qeja.. jalan jem tetibe aku tersangkut kat depan org juai deqeyan.. mau tak kechoq ayaq lioq.. haha.. dia punya bau nalla punya dok mai.. teghuih beqenti beli dlu... yg bestnya siap makan kat tepi jalan tu dlu.. balance baghu bawak balik qumah mkn ngn kengkawan.. hahaha..

Tapi... tapi.. yg tak bestnya.. mangkuk hayun tulla aku nih.. duit balance aku terlupa nak amik.. huhu.. 6 bijik = RM30.. buah moktan 2kg = RM5.. so total RM35.. aku bagi kat tokei deqeyan tu RM50.. cekau ja buah terus blah... tak sabaq nak sambung makan kat qumah la katakan.. amik kau.. ha ha ha hampehh.. tapi takpa.. dia penya
power mengurangkan kehanginan aku..

Hangpa tau apa jadi 1 qumah.. jgn kata bau aroma dia susah nak ilang.. semua pakat susah nak tidoq.. kipas buka 5 pun tak jadi pa.. panas sioott.. hahaha... ari ni aku p qeja nek keta dok bau deqeyan lagi... hahaha... itulah penangan kempunan deqeyan.. memang tetap mabelesss... i like it's...

"..hangpa tau dak apa yg aku pegang tu ..
pelek tapi benar, anak deqeyan dalam buah deqeyan..

bleh buat pelaqih nih.. hahaha.."


..tu dia resepi baqu.. dah lama tak kene nih.. nasi deqeyan.. bahan2: nasi putih 2 pinggan, buah deqeyan 4, 5 bijik, air garam secukup rasa dan sedikit gula buat taboq atas nasi.. gulai tu menu tambahan sebab ada kawan aku yg peqak tak besa makan nasi + deqeyan.. haha..



..haa macam tu la caqa makan nasi deqeyan.. balun macam tu ja.. sedapp..
hangpa try la nanti noo..


..auww seksi nya cik abg makan deqeyan.. haha..
tu dia depa punya dok syoq balun makan deqeyan,

sait malam semua pakat dok gaduh hangat.. hehe..


..wei apa tu aki yg hang pi boh ataih pala opie tu.. dah la pala dia botak, sait bedaqah plak tak dak insuran woo.. hahaha...

-am-

3 comments:

Y u Z z 9071 said...

balance tu sedekah je la...

sedekah bulan rejab..kihkih..

amboiiii durian D24 ke yg sedap sgt tuh

Y u Z z 9071 said...

hahahaha...

aku xpernah dgr nasi makan dgn duriannn

eiyakkkk x sedapz

auwww skesinya cik abg sume....

ermmmmnape hang dah botak ka skrang..pakai lens ke...x nampak pun spek mata dah...

putih ke main lagi....hensem daaaa x lama lagi ramai yg kenan tuuu

adam mukhriz said...

To: Y u Z z 9071...

salam, a ah le yuzz, yg balance tu aku dh niat sedekah pun, nak wat camner, halal jela..

erm, tu la hg, len kali jom g jenjalan ke utara.. mmg ko tak pernah dgr nasi makan dgn durian, tu yg aku nak bg dgr & tahu tu.. menu yg simple, nanti ko bleh try kat umah plak, jamu bg hb ko makan bile dia balik dubai nanti, hehe.. kalau ade pulut lagi power beb, tuang santan skit.. terangkat.. hahaha...

oit.. jgn pandang lebih2, biasela umah bujang, masing2 tak sempat nak pakai jubah, alih2 dah masuk blog.. hahaha..

sajejer aku nak botak, jimat minyak rambut n cepat g keje takyah nak pedo2 rambut tuk sikat.. wakakaka..

aku tak pakai lens pun.. cume kat lam umah aku tak ajar pakai spec mata..

yg putih tu tandenye asli.. masih perawan.. kepade sesape yg bekenan tu sila hantarkan resume anda secepat mungkin.. wakakaka...